martes, 20 de marzo de 2007

CURSET DE TÈCNIQUES D’ESCRIPTURA: Descripció d'un personatge

CURSET DE TÈCNIQUES D’ESCRIPTURA: Descripció d'un personatge

Podeu trobar altres escrits al blog http://montserrat-esplai.blogspot.com

S'HA ACABAT EL CURSET

A tots ens ha semblat curt, i ens hem quedat amb ganes de seguir intercanviant opinions, avaluant els textos proposats d'autors reconeguts, o també els que els alumnes hem anat redactant sobre diversos temes proposats.
Com acostuma a passar en qualsevol grup, hi ha hagut persones que ho han deixat i altres que s'han incorporat més tard i per tant no es tracta d'un grup consolidat.
Espero que properament i a través del blog "comunitari" de la Roser, poguem seguir tenint contacte, la qual cosa de ben segur serà un estímul per anar intentant deixar anar la ploma, la tecla en aquest cas, i anar practicant l'exercici de dir allò que volem dir amb la paraula justa, escaient, saber explicar una història , descriure un estat d'ánim, copsar el ritme poètic, enriquir el vocabulari amb matisos cada vegada més subtils etc.
La llavor ja està sembrada, i el cuquet de descobrir l'immens tresor fruït de les nostres pròpies vivències i del que hem llegit al llarg de la nostra vida ja no ens deixarà pas tranquils, doncs és un gran plaer poder expressar allò que vols dir i aconseguir que una altre persona ho llegeixi amb interès.
Es ben cert que l'arquitectura literària té uns petits secrets per fer desitjar al lector seguir la lectura com si hi estés enganxat i no pogués deixar-la aixís com aixís, sobretot en les novel-les, però fins i tot en les receptes de cuina hi ha aqueslls petits trucs que les mestresses guarden per elles, i que han descobert de vegades impensadament. Animem-nos doncs i a veure si podem fuïr de l'escrptura i fer-ne partíceps als altres.

També podeu trobar altre tipus de temes al blog http://montseviver.blogger.com