miércoles, 8 de agosto de 2007

TARDOR A L'ESTIU

Aquests dies de fresqueta i pluja m'han fet deixar de banda les activitats de lleure estiuenc i he fet una reflexió sobre la condició humana en l'actualitat.
Sense necessitat de fer raonaments ecològics, és evident que hi ha quelcom que no marxa prou bé:
rius -clavaguera, cadena tròfica de molts animals distorsionada, contaminació atmosfèrica, enduriment dels fenòmens meteorològics extrems etc. sembla com si la humanització no acabés de tirar endavant d'una manera completa, tal com diu sovint l'antropòleg Eudald Carbonell.
Tot i que la nostra massa encefàlica és en proporció de les més grans de totes les espècies, no sembla que en treguem gaire profit per a utilitzarels mitjans científics que tenim a l'abast per a la conservació correcte de la vida en el nostre planeta,
És com un gran manicomi en el que els qui tenen més diners i poder són els més bojos, tot prioritzant sempre el benefici econòmic per damunt de l'aplicació sensata dels descobriments científics per al desenvolupament sostenible de la humanitat.
Aixis per exemple, es dediquen esforços immensos no pas a preservar els aqüífers de la terra, sino projectant anar a l'espai a buscar l'aigua que aquí ja han fet inservible i és un bé escàs. O bé anant al pol nord a cercar en les profunditats de l'oceà més combustibles fòssils per eternitzar el problema de la contaminació.
Són fugides endavant per no reconèixer que tot ho planifiquen malament només per l'insaciable afany de lucre immediat, per distreure els babaus durant tant de temps com sigui possible, mentre acaben amb els pocs ecosistemes naturals d'aquí a la Terra , tot prometent grans beneficis amb projectes faraònics.