martes, 22 de julio de 2008

FESTIVALS,CONCERTS I ALTRES DISTRACCIONS ESTIUENQUES

Ja fa temps que el costum d'organitzar concerts i festivals de totra mena a l'estiu, omple els jardins , parcs, ermites, esglèsies , palaus, i altre recintes com les places dels pobles, on s'aplega una gent amant de les arts musicals en totes les seves manifestacions. Es un públic generalment heterogeni, dels voltants, estiuejants, i alguns estrangers que sovint omplen aquests llocs.
Aquest any hi ha realment una ample oferta, però m'agradaria destacar el Festival de Cantonigros que amb els seus 26 anys a l'esquena ja és un classic que aplega cada vegada més gent de tot Catalunya per veure cançons i danses d'arreu del món.
Hi ha hagut una mica de tot i és destacable el fet que molts grups porten també el grup de música en viu que generalment són de gran qualitat. com ara els que acompanyen les danses irlandeses tan diferents de totes les altres, amb una agilitat i sincronització de moviments certament admirable.
Un grup d'Extremadura va portar vint cantants i instrumentistes per acompanyar el grup de dança d'unes dotze persones, una veritable ambaixada.
Alguns cors femenins, varen excel·lir en les seves interpretacions, i també els grups infantils: nenes xineses amb habilitats contorsionistes i de saber estar en l'escenari.
El cor de Filipines molt ben preparat com sempre i un seguit d'altres països més o menys pintorescos, varen fer les delícies de tothom.
L'organització, cada vegada més professional, fa possible que els quatre dies que dura el festival els participants s'allotgin en cases particulars, d'on els van a buscar amb autocars i els porten al recinte cada dia. Es un ambient molt amical i simpàtic i es fomenta el coneixement entre etnies diferents que és molt enriquidor per a tothom.