domingo, 25 de julio de 2010

FESTIVALS I MÉS FESTIVALS

L'estiu es presta a passejar i passar uns dies a llocs que coneixem, o a altres que no tant, però el que podem constatar és que la oferta de música és present a gairebé tot arreu.
Alguns llocs conreen cants especialitzats, com ara les havaneres a Calella i també a Menorca, d'altres organitzen més aviat mostres de música antiga molt en boga avui dia, o bé concerts sobre autors determinats en l'escaiença d'un aniversari com Albéniz a Camprodón, o els de Schumann i Chopin, aquest any.
Alguns espectacles musicals d'arrel folclòrica com el de Cantonigròs, són veritables "tours de force", on tota una comarca es posa en marxa per tal de col·laborar en l'organització.
Per altre banda hi ha uns erròniament anomenats "concerts" que més aviat són "desconcerts" amb molta cridòria, molts decibels i pampallugues que fan mal a la vista, però que ténen el seu públic.

Finalment hi ha els grans classics de tota la vida en llocs sovint costaners on la salabror del mar o un entorn arquitectònic singular en fa crèixer l'encant, i on la fidelització de les persones que estiuegen a la vora i que volen fruïr d'un bon concert és força frequent, i naturalment cal fer-se veure entre els que repeteixen cada any.

Hi ha música per tot arreu, fins i tot un llogaret insignificant en el mapa, pot acollir una excel·lent interpretació. Qui diu que hi ha crisi? hi ha gent per tot arreu i que segueixi essent així, aixó vol dir que la cultura del país és ben viva i que per molts anys duri!