domingo, 3 de octubre de 2010

LA VIDA ÉS MERAVELLOSA, APROFITEM-LA !

Prendre consciència que sóm en aquest món de pas és necessari, que cal viure intensament, la qual cosa no vol dir forçosament anar de bòlid, sino tot el contrari, aturar el temps en la mesura del possible tal com deia Joan Maragall en el su Cant espiritual: " Jo que voldria aturar tants moments de cada dia..."

En els temps que corren no és fàcil assolir aquest repte, però tot es fa planer si sabem cap a on dirigir les nostres preferències, fent un ordre de prioritats ben establert. A partir d'aquí no caldrà més que seguir el full de ruta, expressió que darrerament ha fet fortuna " urbi et orbe".

Moltes vegades caldrà impedir que la feina de cada dia ens impedeixi fruïr de l'oci, entès com fer allò que ens abelleix fer quan ho volem fer i amb tota llibertat, que el neg-oci no sigui la negació de l'oci tan necessari.
La societat actual tendeix a posar posar grillons i traves de tota mena, potser la pitjor és la necessitat de " fer paperassa" per a qualsevol assumpte encara que sigui d'una importància relativa, i haver personar-se als llocs que cal , el dia que cal, i amb data de caducitat, i possible recàrrec o multa si no es fa. Aixó crea una tensió continuada que por propiciar molèsties diverses, i manca de salut en el sentit que ho defineix la OMS, la principal molèstia és la sensació de no poder arribar a assumir tot el que hem de fer i desencadenar en un estat d'ansietat permanent que desemboca frequentment en somatitzacions que poden aparèixer en qualsevol moment, degut a la feblesa del sistema immunitari per estrés.
Que la tardor que comença ens porti pau i serenitat per anar fent camí sosegadament i amb bon humor i amb bon ànim.