sábado, 26 de noviembre de 2011

TARDOR, UN TEMPS PER A LA REFLEXIÓ

No sabria explicar ben bé perquè, però la tardor em suggereix infinitud de pensaments i reflexions de tot tipus, i també una actitud més aviat contemplativa que activa. Potser la gamma de colors dels boscos i arbredes amb els seus colors tan suaus influeixen en aquest estat d'ànim. La veritat és que és una época d'introspecció, de fer balanç, de veure clara la diferència entre el que és fonamental i allò accessori, de fer neteja d'armaris, i neteja del llast de tants records que sovint ens priven de fruïr amb llibertat de tots els moments de cada dia. Aquesta actitud fa possible que sorgeixin nous horitzons abans mai contemplats, que algunes noves amistats renovin la llista dels que han anat marxant d'aquest món o que simplement ja no hi ha el nexe que ens unía: una afició, com ara la música, l'excursionisme, els esports, etc.

Unes reflexions que sovint prenen forma de poesies, fetes d'una tacada, que gairebé surten soles, i que guardo per tal de rellegir-es de tant en tant. El contacte amb les persones que culturalment són vàlides, que senten entusiasme pel que fan, em fan molt feliç i procuro que coneguin la meva admiració envers el seu esforç, en uns temps com els que ara ens toca viure, una mica difícils.
No hem de deixar que les questions econòmiques ens col·lapsin de cap manera, l'art està sempre a la nostra mà, perquè cultivant-lo com cal ens ajudi a superar qualsevol contratemps per greu que sembli. Ànims doncs i a plantar la llavor ara, per tal que floreixi una esclatant primavera d'aquí uns quants mesos...